Principii

Credem

→  în frumusețe, caracter și structură urmand standardul FCI al rasei;

→  în calitatile de muncă, dar mai ales în menținerea lor;

→  că Malamutul de Alaska și Câinele de Groenlanda sunt membri ai familiei și nu podoabe în curte sau animale de povară;

→  în calitate, nu în cantitate. De aceea nu producem multe cuiburi.

Lonely-Stone-working-Malamutes

Urmărim să obținem câini sănatoși fizic și echilibrați mintal, care pot excela în sportul cu atelaje canine, precum și în a fi excelenți companioni.

Structura si temperamentul sunt prioritati in analizarea cainilor utilizati in programul nostru. Felul de a fi al Malamutului, bagajul genetic si educatia au un rol important in stabilirea unui temperament bun si de aceea suntem atenti la selectarea reproducatorilor. La fel se intampla si cu valorizarea calitatilor de munca ale Malamutilor nostri, calitati pe care incercam sa le conservam de la o generatie la alta.

Linii directoare:

– abilități de lucru prin care Malamutul de Alaska și Câinele de Groenlanda sunt recunoscuți,

– temperament corect, tolerant și cu voința de a fi pe plac,

– personalitate și inteligență specifice câinilor nordici care au experiențe de viață valoroase,

– mișcare corectă și echilibru, aspecte necesare câinilor de muncă,

– sănătate și longevitate caracteristice câinilor de muncă excepționali,

– conformație cât mai apropiată de cea prevazută în standardul rasei.

Un bun câine de sanie trebuie să fie un bun câine de muncă, de prezentare (show) și tovarăș de calitate, toate acestea în același timp.

Încercăm să nu confundăm ce este important cu ceea ce impresionează!

Malamutii Lonely Stone in 2009

De la amplasarea in tarcuri si pana la cea la atelaj, de-a lungul timpului am incercat sa cultivam caracterul Malamutilor nostri pentru a fi cat mai toleranti si prietenosi chiar si cu alti caini de acelasi sex. Este deosebit de important temperamentul cainelui, despre care noi credem ca este determinat, intr-o anumita masura, de factori ereditari, insa caracterul sau depinde foarte mult si de directia de dezvoltare pe care i-o va trasa familia in care va trai.

Fiindca petrecem mult timp in natura (plimbari, antrenamente, concursuri, recreatie, agrement) preferam Malamutii cu dimensiuni standard, care nu sunt prea mari si greoi, dar nici lipsiti de substanta, cu osatura fragila. In viziunea noastra, Malamutul ideal este construit pentru forta si rezistenta, respectand proportiile si avand o miscare sanatoasa si uniforma; aspectele-cheie sunt: sanatate, substanta si rezistenta pe un fond temperamental armonios.

Angajamentul nostru:

să construim Malamutul de Alaska – și Câinele de Groenlanda – pe baza naturii sale, pe ceea ce a dezvoltat viața în condiții arctice pe fondul valoroasei moșteniri genetice, să încercăm conservarea celor mai bune calități ale unui câine de sanie.

Privind înapoi, în istoria câinilor nordici, încercăm să obținem exemplare puternice cu caracter plăcut, atleți naturali cu fire veselă, care învață repede și se înțeleg bine, colaborează cu ușurință între ei și cu noi, calități care îi fac să fie buni câini de muncă și, în același timp, buni parteneri și membri ai familiei.

Lonely Stone Kennel - the partnership

Oricine isi doreste sa aiba un caine sanatos. Noi facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura ca nu avem probleme ereditare la cainii nostri (predispozitii specifice rasei si taliei). Desi, pana in prezent, in canisa noastra n-am avut cazuri, pentru a reduce riscul aparitiei disfunctiilor ereditare la pui, selectam pentru reproductie caini cu rezultate favorabile in urma testelor la solduri, coate, ochi, polineuropatie. Deasemenea credem in beneficiile dietei de calitate si ale ingrijirii corespunzatoare si punem accent pe exercitiile fizice regulate.